NIC - Nässjö Implantat Centrum

Om praktiken

Vi finns på Sörängsvägen 30 i centrala Nässjö. Praktiken är inrymd i före detta konditori Trekantens lokaler. Sedan 2007 driver tandläkare Kjell-Krister Fröberg sin praktik i huset, som har implantat som specialitet. Han har även forskat inom implantologi och benbiologi och är internationellt publicerad.

Kliniken ingår i ett nätverk med tandläkare i bland annat Vetlanda, Eksjö och Sävsjö, som remitterar sina implantatpatienter till oss. Vi fungerar självklart också som klinik för allmäntandvård och vi välkomnar både barn, ungdomar och vuxna.

Patientinformation

Här kan du läsa hur vi hanterar dina personuppgifteruppgifter

Husets historia

I huset bedrevs konditori och bageri fram till 2006.

1929 byggdes huset av en återvändande svenskamerikan. Enligt historien ägde han en ara, som en dag lär ha smitit västerut nerför Sörängsvägen. Patienter har vittnat om denna rymning och det spektakulära infångandet av denna för Höglandet exotiska fågel. Den nyligen bortgångne Aldan Larsson (f.d. patient) berättade hur han som liten pojke gick med lunchpaket strax efter elvakaffet till sin far, som var med och byggde huset. Aldan berättade också att det fanns en marmormangel i källaren dit fruarna i Nässjö kunde gå och mangla. En annan patient – Anna-Lisa – har berättat om fru Holmberg (som var rörelsehindrad). Hon hade bärodling i trädgården och barnen i kvarteret hjälpte henne att plocka och sälja.

I korsningen Trekanten låg tidigare också en mjölk- och brödbutik (i huset mitt emot nuvarande tandläkarpraktiken).

Design: JT Solutions